8/6/13

Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο, Master G

Η γαμημένη η σκέψη δε σταματά ποτέ. Τρέχει σαν χείμαρρος και γεννά ιδέες.

Κάποιοι μπορούν να τις εκφράσουν λίγο καλύτερα από άλλους σε ένα ιστολόγιο και να θεωρηθεί πετυχημένο το εγχείρημα. Αυτοί οι κάποιοι γίνονται διάσημοι και αποκτούν 36559603 αναγνώστες, ύστερα ασχολούνται με το ραδιόφωνο, συγγράφουν ένα βιβλίο, φτιάχνουν πετυχημένα βιντεάκια και απολαμβάνουν την δημοσιότητα. Ίσως να βγάζουν λεφτά ίσως και όχι. Βασικά δεν έχει σημασία γιατί την δόξα πολλοί αγάπησαν.

Αυτές τις μέρες ο λεχριτάκος μου, μου έκανε μάθημα blogoσύνης.
-Κρήτη, αν θες να έχεις άποψη και να καταλάβεις τι είναι blog, πρέπει να διαβάσεις τον Master G, τον Διπρόσωπο, τον Mikeius, τον Monsieur Cannibal και.....(και μερικούς άλλους που δεν τους θυμάμαι τώρα.)

Πάντα ακούω το μωρό και προσπαθώ να κάνω όσα μου λέει. Αρκεί να θέλω κι εγώ να τα κάνω. Πήγα, τους διάβασα και ήρθα να το παίξω ξερόλας. 

Η the writer σε ανάρτησή της έγραψε πως δεν καταλαβαίνει πως είναι δυνατόν να μην ξέρει κάποιος τον Master G. Όσοι δεν ασχολούνται με τα blogs δεν τον ξέρουν. Είναι απλό. Επίσης να θυμίσω πως ο Master G έχει να γράψει από το 2009. Σχεδόν εφτά χρόνια από τότε που ο Master G ξεκίνησε να γράφει, τον διάβασα εγώ. Μιλάει σχεδόν για μια άλλη εποχή.

Τους υπόλοιπους blogger τους διάβασα περιληπτικά αλλά θα κάνω εξονυχιστική έρευνα για να μην γράφω αρλούμπες και με πάρετε με τις πέτρες.

Οι γρήγορες διαπιστώσεις μου είναι οι εξής:

Έχει διαφορά να γράφεις μια ανάρτηση επειδή θες να προκαλέσεις τον γέλωτα και να το πιέζεις το πράγμα,να το κουράζεις και να το βασανίζεις προκειμένου να πεις το αστείο, να τεντώσεις την βρισιά και να της βγάζεις τα έντερα έξω για να κερδίσεις ένα "μπραβίσιμο". Κι έχει διαφορά να υπάρχει μέσα σου το χιούμορ και να σου κατακλύζει τη σκέψη. Να κάνεις ανάρτηση και να την έχεις έτοιμη σε πέντε το πολύ λεπτά. Και πραγματικά όποιος την διαβάζει να γονατίζει κάτω από τα γέλια.

Πολλοί blogger κάνουν γενναίες προσπάθειες να εκμαιεύσουν τον γέλωτα του αναγνώστη, αλλά αυτή η προσπάθειά τους φαίνεται. Ο ιδρώτας που χύσανε για να γράψουν το αστείο, έχει ποτίσει τις λέξεις τους. Κι αυτό δεν είναι χιούμορ. Είναι καταναγκαστικό έργο, που δεν ξέρω ούτε καν αν αξίζει το κόπο και το χρόνο.

Τα ιστολόγια που μου υπέδειξε το μωρό, τα διάβασα ευχάριστα. Το ομολογώ.

Ο Master G που σας έχει γίνει εμμονή και θέλετε οι περισσότεροι να του μοιάσετε, έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Ιδεολογεί υβρίζοντας. Οι αναρτήσεις του εκτός από έξυπνες ατάκες, έχουν μια γερή μεστή ουσία, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ εγώ ή κάποιοι από εσάς μαζί του.  Πέτυχε το ευφυές, το χιουμοριστικό, το υβριστικό και το ιδεολογικό ταυτόχρονα. Τέσσερα σε ένα. Δύσκολη δουλειά και του βγάζω το καπέλο.

Όμως...


Όμως...


Όμως...


Όμως...

Χωρίς να ξέρω το λόγο που σταμάτησε να γράφει δεν μπορώ να δεχτώ την παύση της γραφής του. Λυπάμαι. Ας έγραψε ωραιότατα όσα έγραψε εφτά χρόνια πριν. Σήμερα, στην γρήγορη ροή της εποχής τι έχει να μου πει ο Master G? Και ο κάθε Master G....Τίποτα;;;Σιώπησε;;;Αυτό ήταν;;;Τα είπε όσα ήθελε να πει; Ολοκλήρωσε τη σκέψη του;

Δεν μπορεί να αποτελέσει αυθεντία για μένα για 3 λόγους.

1. Τέσσερα χρόνια σιωπής είναι πολλά και δεν του τα συγχωρώ.
2. Απόψεις πριν από εφτά χρόνια, δε με πολυαπασχολούν.
3. Η γαμημένη η σκέψη, δεν σταματά ποτέ. Τρέχει σαν χείμαρρος και γεννά ιδέες. Δε μπορεί να πείσει πως του συνέβη το αντίθετο.

Άρα μας δούλεψε. Σας δούλεψε βασικά. Γιατί εγώ μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτόν. Όταν γεννήθηκα, επι της ουσίας, δεν υπήρχε.

Δώστε μου ένα mail του, να του τα ψάλλω ένα χεράκι.


35 σχόλια:

  1. Ε ρε κράξιμοοοοοοο!!:Ρ

    Να φανταστώ μετά από αυτό θα πέσει και παντόφλα στο Χωστήρα;;;Ε ρε καημένε Χωστήρα τι σου μελλε να πάθεις!!χαχαχα!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως δεν έκραξα κανέναν.
      Απλά είπα τη γνώμη μου.
      Μάλιστα ο Master G, δικαίως θεωρείται μέντορας πολλών.

      Είναι άπαιχτος.
      Απλά έφυγε νωρίς.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει σημασία αν έκραξες ή όχι σημασία είναι πως το διαφημίζουμε!:Ρ:Ρ

      Μάστερ G Μας έφυγες νωρίς!!!!Που σαι ρε Κανάκηη να το κάνεις τραγουδιιιιιι!:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
    3. Ας μην μιλήσουμε για τον Κανάκη.
      Καλά του τα έσουρε ο Θωμάς.

      Διαγραφή
  2. Φίλτατη Κρήτη, περισσότερο χιουμοριστικό ήταν αυτό το ερώτημα που έθεσα. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που δε τον ξέρουν. Κι ο λόγος που οφείλουν να τον ξέρουν είναι ότι ένα μεγάλο των Ελλήνων χρηστών του Ίντερνετ θεωρεί τον Mikeaus (ο οποίος, όπως ίσως ξέρεις, ξεπουλήθηκε τελείως) αυθεντικό. Λάθος. Ο Master G ήταν αυτός που έθεσε τις βάσεις για τέτοιου είδους μπλογκ σαν του Mikeaus και του μωρού σου.
    Όσο για την παραίτησή του, αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός. Αν αισθάνεσαι πως δεν έχεις τίποτα άλλο να πεις, καλύτερα να μην γράφεις. Ή ίσως να προτίμησε να τις κρατήσει για τον εαυτό του. Δεν ξέρεις γιατί παραιτήθηκε.
    Και είχε γράψει αποχαιρετιστήριο ποστ, από ότι ξέρω, το οποίο, όμως, έσβησε. Οπότε δεν μας δούλευε ακριβώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως χιουμοριστικό το εξέλαβα κι εγώ. Μη νομίζεις.
      Απλά το συζητούσαμε με τον Χωστήρα γι' αυτό το ανέφερα.

      Κανείς δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν, όταν μιλάμε για διαδίκτυο.

      Συμφωνώ για τις βάσεις. Το διάβασα ολο το ιστολόγιο του και όπως έγραψα ήδη, ήταν εξαιρετική η δομή και το περιεχόμενο του άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με τις απόψεις του.

      Προφανώς και αποτελεί προσωπική του επιλογή αν μείνει κανείς ή αν φυγει. Δε ξέρω γιατί παραιτήθηκε, και ούτε θέλω και να μάθω. Απλά θα ήθελα να συνεχίσει να γράφει μιας και ήταν τόσο καλός τότε........θα ήταν και τώρα πιστεύω.

      Αφού το παράτησε το άθλημα, κακώς έχει θεοποιηθεί. Οπότε ξαναπάμε στον τίτλο της ανάρτησης.

      Ο Mikeius έγραφε καλά, τότε που έγραφε.

      Όλα τα υπόλοιπα περί σας κορόιδεψε κλπ είναι σε χιουμοριστικό ύφος.

      Επίσης εσυ είσαι μικρούλα ...που τα ξέρεις ολα αυτά ε;;;

      Διαγραφή
    2. Ψάχνω τα πάντα. Γι' αυτό ξέρω πολλά.
      Ο Mikeius σαφώς κι έγραφε καλά, όταν έγραφε. Δεν συμβαίνει, όμως, με τα πιο πρόσφατα Μπραφ.

      Διαγραφή
    3. Ελπίζω να σε βοηθήσαν οι γνώσεις σου και στις Πανελλαδικές. Οχι μόνο ίντερνετ και βόλτες.
      :)

      Διαγραφή
  3. Δεν νομίζω ότι μας πούλησε, δικαίωμα του ήταν και δεν μας έπεφτε λόγος στο κάτω κάτω τι θα κάνει με το μπλογκ του. Οι απόψεις όμως δεν χάνονται με τα χρόνια, ίσα ίσα τα κείμενα του έχουν μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη μου και μερικά που τυχαίνει να διαβάσω τώρα για πρώτη φορά μόνο αδιάφορω δεν με βρίσκουν.
    Επίσης ο Mikeius δεν ξεπουλήθηκε. Γιατί να μην βγάλει χρήματα από αυτό που ξέρει καλύτερα, να λέει δηλαδή μαλακίες;
    Και τέλος υπάρχουν πολλοί μπλόγκερ που προσπαθούν όντως να βγάλουν με το ζόρι γέλιο, αλλά πιστέυω ότι ο μοναδικός λόγος που το κάνουν είναι για να γελάσουμε και απλά έτυχαν σε στιγμή ανομβρίας. Και οι δικές μου καλύτερες (κατά την γνώμη μου τουλάχιστον) αναρτήσεις σε 5 λεπτά γράφτηκαν, όταν στυβω το μυαλό μου έχω το αντίθετο αποτέλεσμα.
    Τέλος πάντων σε κούρασα για πρώτη επίσκεψη, καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά το έγραψα χιουμοριστικά το "Σας δούλεψε".
      Και μου το έλεγε ο Χωστήρας, πως αν αγγίξω τον Master G θα έχω πρόβλημα. :)
      Οι ιδέες του έμειναν στην μνήμη σου γιατί συμφωνούσες μαζί του.
      Ο Μικέιους συμμφωνώ πως καλά έκανε και έβγαλε λεφτά. Οπως μπορεί ο καθένας. Έγραφε ωραία πάντως. Στο ίδιο στυλ.
      Κι επειδή διάβασα πρώτα Master G και μετά Mikeious είδα και τον αντιγραφικό χαρακτήρα του δεύτερου από τον πρώτο.

      Αν ο λόγος που κάποιος γράφει χιουμοριστικά δεν είναι για να γελάσουμε...τότε έχει πρόβλημα.

      Εσύ πάντως, μαζί με τον Πρόεδρο με τις μπιρες, με τον Θωμά -που λατρεύω- με τον Perinio και κάποιους ακόμη είστε άλλη σχολή πιο κοντά στα δικά μου γούστα και μπράβο σας.
      Αλλά είπαμε, είναι όλα υποκειμενικά.

      Διαγραφή
    2. Στο επόμενο κράξε τον Χωστήρα και να δεις που θα συμφωνήσουμε όλοι μαζί σου!

      Διαγραφή
    3. Μη με προκαλείς. Δεν μου είναι δύσκολο.

      Διαγραφή
  4. Πολλοί όντως πιστεύουν πως ο Mikeuis ξεπουλήθηκε. Εγώ πιστεύω πως απλά εξελίχθηκε. Και χαίρομαι για τα βήματα που έκανε αν και μου λείπει η γραφή του. Αν ζει πλεον από αυτά που κάνει και βγάζει χρήμα ώστε να μην δουλεύει μαγκιά του. Θα το έκανα και εγώ στην θέση του. Ξεκίνησα να διαβάζω Φαε ενα μαλάκα και κάπου στα μισά διάβασα και τον Master G. Κορυφή και αυτός δεν λέω αλλά την έμπνευση μου την έδωσε ο Μιχαλάκης ο κοντός. Θέλω να πιστεύω πως ο Master G δεν σταμάτησε από επιλογή αλλά κάτι συνέβη και τα παράτησε. Και για να μην έχει γράψει μια εξήγηση τόσα χρόνια κάτι σημαντικό πρέπει να είναι. Ο Χωστήρας πάντως καλώς σε πρόετρεψε να διαβάσεις κάποιους κορυφαίους για να μπεις στο πετσί της μπλογκόσφαιρας. Και μην ξεχάσεις να διαβάσεις τον Αλζα φυσικά φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτόν τον Άλζα, θα τον διαβάσω. Με βαλατε σε περιέργεια πάλι!

      Διαγραφή
  5. Χμ... Θα συμφωνήσω πάνω-κάτω με τον Peri. Καλή κι η ανιδιοτέλεια,καλή κι η πλακίτσα,αλλά ναι,τη δόξα πολλοί αγάπησαν και δεν τους αδικώ. Εξάλλου,δεν ξεκινάς -κατά τη γνώμη μου πάντα- ένα blog για να γίνεις φίρμα,να κάνεις ραδιόφωνο,βιντεάκια κ.λπ. Αν προκύψει στην πορεία,έχει καλώς. Αν όχι,πάλι έχει καλώς. Έτυχε να διαβάσω πρώτα Mikeius και μετά Master G,όμως μ' άρεσε περισσότερο ο δεύτερος για τους λόγους που ανέφερες. Τέλος,εάν θεωρείς ότι δεν έχεις πια κάτι να πεις,καλύτερα να σωπαίνεις,γιατί οι βεβιασμένες καταστάσεις φέρνουν πάντοτε αρνητικά αποτελέσματα.

    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γίνεται να μην έχεις κάτι να πεις.
      Τωρα που ξέρω τον λόγο που το έκλεισε, ισως πιστεύω πως έχει ανοιξει κάποιο όλο blog και δε μας το λέει.
      Να έπαψε αποκλείεται.

      Διαγραφή
  6. Oh no, she didn't. Προκάλεσε το Θεό. Τώρα θα υποστεί τις συνέπειες, τη θεία δίκη, την νέμεση, την τίση και λοιπές μπούρδες που θυμάμαι απ'την Ιλιάδα. Ή και όχι ας πούμε, γιατί μπορεί εν τέλει να έχεις και δίκιο.
    Υ.Γ. Ευχαριστώ για τη λατρεία, αλλά, αν και δεν είμαι τριτοδεσμίτης, θα με ενδιέφερε να ακούσω μια ανάλυση των χαρακτηριστικών της σχολής που ανήκουμε εγώ και ποιοι άλλοι είπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου εξηγήσω με ανάρτηση. Μου έδωσες ιδέα.
      Φιλιά λατρεία μου.
      :)

      Διαγραφή
  7. εγώ θα συμφωνήσω σ' αυτά που ανέφερε η Κρήτη, όσο αφορά το πόσο καταλυτικό είναι στη γραφή ενός μπλόγκερ το να ξέρει ή όχι ποιός είναι ο M-G.

    Θεωρώ ότι η διατύπωσή της ήταν πολύ ορθή και δεν προσέβαλε κανέναν και κυρίως τον ίδιο τον παμμέγιστο.

    Το θέμα είναι ότι ο δάσκαλος αποτελεί εμβληματική μόρφη, όχι στο ότι "ααα το είπε ο Μάστερ, άρα είναι σωστό" ή "ό,τι γράφει ο Μάστερ είναι ευαγγέλιο" και "κανένας δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει το Μάστερ", αλλά στο γεγονός ότι την εποχή που στη Ελλάδα το μπλόγκινγ ήταν κάτι σχεδόν άγνωστο, ένας άνθρωπος μας έδωσε βιοματικά έργα (σαν μικρές χιουμοριστικές και διαδραστικές νουβέλες) να έχουμε να διαβάζουμε και να λέμε "χαχαχαχα τι είπε πάλι ο πούστης". Την επόμενη ανάρτηση θα την κάνω εγώ αύριο και θα μάθετε τους πραγματικούς λόγους που ο Μάστερ αποχώρησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα μωρό μου γ' αυτό σου αρέσει ο Master G;
      Τον διάβαζες κι έλεγες "τι είπε πάλι ο πούστης;
      Εγώ πάντως βρήκα και βαθύτερα νοήματα. Απλά δε συμφωνώ σε ολα.

      Διαγραφή
  8. Δηλαδή Κρήτη μου
    απορρίπτεις το Ρεμπώ επειδή σταμάτησε να γράφει όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε άλλα να πει; Ή τον Καρυωτάκη που (πριν αυτοκτονήσει) είχε αποφασίσει να μην ξαναγράψει ποίηση;
    Είναι σημάδι αυτογνωσίας και καλού γούστου το να μη μερακλώνεις σαν έφηβος από τα γραπτά σου αλλά να τα κρίνεις και να μη δημοσιοποιείς όλα όσα γράφεις αν δεν τα θεωρείς άξια. Οι αληθινοί συγγραφείς (που διαβάζουμε ακόμα) δεν έβγαζαν ένα βιβλίο το χρόνο όπως οι πιεσμενοι από εκδότες σημερινοί που νοιάζονται πιο πολύ μην ξεχαστούν παρά να πουν κάτι σημαντικό.
    Η αλήθεια είναι πως-καλλιτέχνες ή όχι― όλοι κάνουμε κύκλους. Έρχεται μια ώρα που επαναλαμβανόμαστε σε ιδέες αλλά και στυλιστικά. Το βλέπουμε και στη βαρεμάρα του συντρόφου ή της παρέας μας όποτε ανοίγουμε το στόμα μας. Κι ύστερα κάνουμε μια στροφή (κάθε 7 χρόνια λένε οι θρύλοι) και αναθεωρούμε, αλλάζουμε, φρεσκαριζόμαστε και πάλι έχουμε κάτι να πούμε. Όσοι κολλάνε καλύερα να σιωπούν.

    Το 'ξεπουλήθηκε' του Mikeius πραγματικά είναι γελοίο. Πρώτον διότι σιγά το ξεπούλημα, σιγά τα πλούτη που έβγαλε ή την παγκόσμια δόξα. Κι ύστερα διότι είναι χαρακτηριστικό των θαυμαστών να απαιτούν από το ίνδαλμα να μέινει στάσιμο ώσπου να το ξεπεράσουν. Αν φύγει πρώτο νιώθουν προδομένοι αλλά πρόβλημά τους, το ίνδαλμα δε φταίει.

    Επίσης,
    Περιμένοντας «τους πραγματικούς λόγους που ο Μάστερ αποχώρησε» by Χωστήρας

    επιτρέψτε μου να πω μια γνώμη
    περί σιωπής Master G ή MIkeius:

    -θα πικράνω the writer ίσως-

    όμως η αιτία που δε γινόταν να υπάρξει συνέχεια ήταν ότι το μυστικό θα διέρρεε. Δεν έχουμε στα ελληνικά πρωτοπόρους bloggers και αυτό που εδώ έγινε κλασικό είναι μια (καλή ομολογουμένως) διασκευή του αληθινά πρωτοπόρου Maddox http://maddox.xmission.com/
    κι εδώ και λίγα χρόνια είναι υπερδιάσημος δηλαδή ρίσκο να τον αντιγράφεις αν είσαι γνωστός πέρα από τον περίβολο του σχολείου σου. Εκδίδει βιβλία, κάνει stand up και κυκλοφορεί πολύ - αφότου ανοίχτηκαν λοιπόν τα ελληνόπουλα σε μεγάλο κοινό δε θα αργούσε να αποκαλυφθεί το μυστικό.
    O Maddox ξεκίνησε από το 1997
    κι ήταν υπάλληλος τελεμάρκετινγκ. Έφτιαξε το "The Best Page in the Universe" με "fifty things that piss me off!" το οποιο ισχυρίζεται ότι κατάφερε να τον συντηρεί―άρα ΟΥΠΣ.. πουλημένος μας βγήκε κι ο Αρχι-master;;;

    Η αντιγραφή είναι μάστιγα στις χώρες τις περιφέρειας γι αυτό μη θρηνούμε μάταια για τη σιωπή όταν το δράμα μας είναι η απουσία πρωτοτυπίας.

    Σόρυ για το σεντόνι αλλά με ενένευσες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει παρθενογένεση, άρα είναι λογικό πάντα κάποιος να παίρνει ιδέες από αλλού.
      Απλά ο Μαστερ G τις αφομοίωσε έξυπνα.
      Ο Μικέιους δε ξέρω.

      Διαγραφή
  9. O Mikeuieuas όσο και να τον κράζουν κάποιοι ότι ξεπουλήθηκε έχουν προφανώς λάθος. Ο άνθρωπος βγάζει λεφτά από αυτό που ξέρει να κάνει (και το κάνει πολύ καλά) και οποιοσδήποτε θα το έκανε στη θέση του. Τώρα αν σταμάτησε να γράφει για να βγάζει μόνο βιντεάκια γούστο του πουκάμισό του, δε μας πέφτει λόγος. άμα μας κάνει και γελάμε τι μας νοιάζει εμάς αν βγάζει και λεφτά από αυτό!

    Υ.Γ.: Μάστερ Τζι φορ πρέζιντεντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει τη μαγκιά να βγάζει και λεφτά, δικαιωμά του.
      Πάντως έγραφε καλά!

      Διαγραφή
  10. Α δεν το ξέρω το παιδί. Αλλά η επόμενη ανάρτηση με έχει πείσει να τον διαβάσω. Καλύπτω τα κενά σήμερα που έχω χρόνο και καλή διάθεση, πάω να δω που βρίσκεται η αφήγηση του ειδυλλίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι 'πες τώρα.....

    Ζαπολοβομένος μεν, άγνωστοι δε, οπότε...νύφτω τους πόδας η-μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πι-Σι: όπως κι αν έχει, ωραία ανάρτηση εξόν ειδυλλίου :)

      Διαγραφή
    2. ξέρει να γράφει ρε συ ωραία!!

      Διαγραφή
    3. ε, τώρα το διαπιστώσαμε κι ημείς :) γιατί άλλο αι περιγραφέ (κατά τον καφέ) της ζωής σας κι άλλο τούτο!

      Διαγραφή
    4. Εγώ σας το είπα, κάποτε θα γίνω διάσημη!!!

      :)

      Διαγραφή
  12. Επειδή δεν προλαβαίνω το ζεύγος και τις αναρτήσεις του, ένα ευχαριστώ για το χώρο. Πολύ ωραίο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά και να μας γραφεις, γενικώς και ειδικώς!

      Διαγραφή
  13. Μη γράφεις κακά λογάκια για το Master G!

    ΑπάντησηΔιαγραφή