22/5/13

Στήθος: σύμβολο εξουσίας

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα όλον αυτό τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την μαστεκτομή στην οποία υπεβλήθη η κυρία Τζολί. Έκοψε τα υπεροχότατα βυζάκια της. Κάποιοι λένε πως πήρε έκταση το θέμα και δημοσιοποιήθηκε για διαφημιστικούς λόγους, κάποιοι λένε για ανθρωπιστικούς και επιστημονικούς λόγους και κάποιοι απλά συρρέουν να μιμηθούν την ενέργεια της τηλεπερσόνας, πρέσβειρας, φιλανθρώπου ή ό,τι άλλο, Ατζελίνας.

Δεν θέλω  να θίξω διόλου το γεγονός γιατί νιώθω πως είναι τελείως υποκειμενικό το τί είναι σωστό και τι όχι σε αυτές τις περιπτώσεις. Ας μας τα πούν οι γιατροί αυτά. Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν πως φτάσαμε στο 2013 και ακόμη υπάρχουν γυναίκες που περιμένουν να δουν τί θα κάνουν οι διάσημοι, για να πράξουν αναλόγως, δήθεν λόγω άγνοιας, σχετικά με την υγεία τους σε όλα αυτά τα σοβαρά θέματα. Τις προάλλες συζητούσα με μια νέα κοπέλα η οποία μου εξομολογήθηκε πως δεν έχει πάει ποτέ σε γυναικολόγο και πως δεν έχει κάνει ποτέ τεστ παπ ή έστω μια ψηλάφηση στήθους, παρόλο που έχει ενεργή σεξουαλική ζωή. Η δικαιολογία ήταν πως είναι μικρή ακόμη και δε χρειάζεται. Θλίψη.

Η ιατρική και γενικώς η επιστήμη, αναπτύσσεται τόσο ραγδαία που δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να ειπωθούν, όταν δεν κάνεις το αυτονόητο, παρά μόνο ανευθυνότητα και ανωριμότητα από γυναικείας πλευράς (αλλά και αντρικής). Οι κίνδυνοι για την υγεία μας είναι αμέτρητοι και ανεξαρτήτως ηλικίας θα πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Δεν εννοώ βέβαια να φτάσουμε σε σημείο να διάγουμε τον βίο μας ως κατά φαντασίαν ασθενείς, αλλά ας φερόμαστε έξυπνα και ευέλικτα ειδικά σε μια εποχή που οι ασθένειες ανθίζουν και ειδικά οι θανατηφόρες. Ε γιατρέ μου;

Κι ύστερα οι δηλώσεις της διασήμου κυρίας ήταν καταιγιστικές. Έκοψε δυο στήθη για να μην χρειαστεί να κόψει στο μέλλον τα δυο στήθη. Προσωπικά δε το βρίσκω κακό σαν επιλογή. Η Τζολί είναι από τις γυναίκες που κι εγώ θαυμάζω κυρίως για το ανατρεπτικό του χαρακτήρα της και για την φιλανθρωπική της δράση. Οι αποφάσεις της ζωής της δεν είναι συμβιβαστικές, αλλά αποδεικνύει πως έχει απίστευτη δυναμική. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείται όλη η οικογενειακή της ζωή και η φιλανθρωπική της δράση για διαφημιστικούς σκοπούς.

Εδώ διαφημίζονται άλλοι κι άλλοι που δεν έχουν κάνει ούτε το ένα χιλιοστό από όσα έχει πετύχει η Ατζελίνα. Θέλω να πιστεύω πως έστω κι έτσι οι γυναίκες θα ξεπεράσουν τα ταμπού και τις ανασφάλειες, τους εγωισμούς και τα στερεότυπα περασμένων εποχών και θα μάθουν να αγαπάνε, να ερευνάνε, να μελετάνε, να σέβονται περισσότερο το σώμα τους και κατ' επέκταση την υγεία τους. (Παρένθεση: Μωρο μου Χωστήρα, σε παρακαλώ, μην σχολιάσεις το "να ερευνάνε το σώμα τους" γιατί ξέρω που θα το πας, κι εγώ το γράφω μεταφορικά. Κλείνει η παρένθεση.)

Αν λοιπόν όλη αυτή η συζήτηση γύρω από την Ατζελίνα, πετύχει να φέρει έστω και μια γυναίκα κοντά στην αντικειμενική πραγματικότητα, που είναι γενικότερα η πρόληψη, καλώς έγινε. Κι ας έγινε με έμμεσους και σατανικούς τρόπους.

Τέλος, διάβασα πως μέσα σε δέκα μέρες που έχει δημοσιοποιηθεί το θέμα αυτό, η συγκεκριμένη εξέταση που δείχνει όσα δείχνει έχει κοστίσει διαφορετικά ποσά. Όταν δηλαδή έγινε γνωστή κόστιζε πχ 1000 ευρώ και μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, το κόστος ανήλθε σε 5000 ευρώ και σε 10.000 ευρώ. Νομίζω πως όλα αυτά είναι γελοία και τώρα που το σκέφτομαι κακώς τα ανέφερα στο άρθρο μου. Πάω να τα σβήσω.

Τέλος, διάβασα πως μέσα σε δέκα μέρες που έχει δημοσιοποιηθεί το θέμα αυτό, η συγκεκριμένη εξέταση που δείχνει όσα δείχνει έχει κοστίσει διαφορετικά ποσά. Όταν δηλαδή έγινε γνωστή κόστιζε πχ 1000 ευρώ και μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, το κόστος ανήλθε σε 5000 ευρώ και σε 10.000 ευρώ.

Όλα αυτά τα σκεφτόμουν χτες αργά το βράδυ, περιμένοντας τον ΛεΚρήτη μου να επιστρέψει και βλέποντας τον Πρετεντέρη που είχε στην εκπομπή του αυτή την συζήτηση. Είπα να γράψω αυτό το άρθρο λίγο πιο σοβαρά από τα προηγούμενα. Ελπίζω να μην εξαφανιστείτε όλοι από τα σχόλια λόγω σοβαρότητας της κατάστασης.

Σας ευχαριστώ πολύ που στην προηγούμενη ανάρτηση, μου εκτοξεύσατε τα σχόλια στο ποσοστό του Χωστήρα. Μπορεί να τον πέρασα και λίγο. Κάποτε θα γίνω διάσημη και θα φάει τη σκόνη μου. Κάποτε στο μέλλον. Τότε που θα με ξέρουν και οι πέτρες και οι αποφάσεις της ζωής μου θα επηρεάζουν τις συνειδήσεις όλων των ανθρώπων του κόσμου.


ΥΓ Γελάω ακόμη γιατί ο τίτλος είναι λίγο άσχετος με το θέμα. Κοινώς παραπλανητικός.

57 σχόλια:

  1. Άσχετο σχόλιο: Το fb το έκλεισα. Αν βλέπετε,εσείς που έχετε fb, τίποτα περίεργο αναφορικά με τον Χωστήρα, παρακαλώ να με ενημερώνετε, αν θέλετε να έχετε την ψυχική σας υγεία για πολύ καιρό ακόμη και να μην αναγκαστείτε να ακούτε τη γκρίνια του, όταν τον χωρίσω.

    Κοινώς, καρφώστε τον.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τς, τς, τς, γυναίκες.
      Υ.Γ. Επειδή δεν έχω βυζιά δεν έχω κάτι να πω επί του θέματος.

      Διαγραφή
    2. Πες μας πως έγραψες στη Φυσική.
      Ακουσα σας έβαλαν δύσκολα και πολλά με λάθη;

      Διαγραφή
    3. Εγώ μια φορά τα έγραψα όλα. Αλήθεια.

      Διαγραφή
    4. Σε πιστεύω. Συνέχισε δυναμικά.

      Διαγραφή
  2. Όταν είδα τον τίτλο,λέω ''για μένα γράφει'',μουάχαχαχαχα.
    Πέρα από την πλάκα όμως.συμφωνώ μαζί σου Κρήτη μου!
    Μακάρι όλη αυτή η ιστορία με την Αντζελίνα , να γίνει κίνητρο για κάποιες γυναίκες που απλά ''αμελούν'' ή αδιαφορούν...
    Φιλώ σε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. lol εχεις πλούσια τα ελέη;
      Μακάρι πραγματικά να βοηθηθεί έστω και μια γυναίκα, έστω και από μιμητισμό.

      Διαγραφή
    2. Πλούσια απλά?Χαααααα....η Δέλτα της γειτονιάς σας :p:p:p
      95D παρακαλώ , αμ πως :p

      Διαγραφή
    3. ΟΥΑΟΥΥΥΥΥ 95D..... ΠΡΟΤΥΠΟ.
      LOL

      Διαγραφή
    4. δλδ...εντάξει τώρα...νεξτ τάιμ να μας τα βγάλεις και φωτό!!! Παραμάνα Ανδριώτισσα είσαι? Μπαμπακόπιτα τρως για πρωινό? Έχεις συνάψει κρυφή ατζέντα με τον Χιου? :)

      Διαγραφή
    5. Xαχαχαχα μαυρούλη μουυυ,χαχαχαχα....σιγά μη σου στείλω και βίντεο,χαχαχαχα.Είναι ιδιωτικής χρήσης τα δικά μου,οέοοο :p

      Κ. † ναι καλέ λέμεεε,95D...ενοχλάμε κανέναναααα???χαχαχαχαχα :p

      Διαγραφή
    6. lol Τι να ενοχλείς καλέ; Μακάρι να τα είχα κι εγώ τόσο.

      Διαγραφή
    7. Eίδες που ότι έχουμε δεν το θέλουμε τελικά?Εγώ θέλω να πάω να βγάλω και εσύ θες να έχεις κι άλλο :p
      Αλλά δεν το τολμάω,θα με σκοτώσει μου έχει δηλώσει ο καλός μου,έτσι και κάνω καμία μαλακία,χαχαχα.

      Διαγραφή
    8. Ναι, σιγά μην τα θέλω και γι' αρχείο! Φυσικά και είναι Ι.Χ. και έτσι πρέπει!!!

      ...αλλά σίγουρα χρειάζεσαι άδεια οπλοφορίας...ο μπαμπάς σου μήπως δούλευε στα κανόνια του Ναβαρόνε?

      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    9. lol...

      τι λες βρε στο κορίτσι;

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω καταλάβει γενικά τι παίζε,αλλά γενικά επίσης την Αντζελίνα Τζολί δεν την έχω σε εκτίμηση και δε με νοιάζει κιόλας!Ας κάνει ότι θέλει με τα βυζιά της,αλλά καλύτερη ηθοποιος δε θα γίνει!!

    Κατά τα άλλα τι να πω,άντε και γειααα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε γεια σου κι εσένα.
      Δεν είναι και για Οσκαρ η ηθοποιία της.

      Διαγραφή
    2. Να θυμήσω ότι πήρε Όσκαρ η Ανν Χαθαγοιυει για τους Άθλιους...
      Εκτός αν βραβεύαν τους αθλίους ως άθλιο!

      Διαγραφή
    3. Κι η Χάλι Μπέρυ και άλλοι πολλοί.
      Αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα. Συμφωνώ με τη γνώμη της Κρήτης για την αξία της.

      Διαγραφή
  4. thn jolie thn exw gia alloparmenh,opote de me ksenise.nai sthn prolhpsh,nai ston elegxo.proswpika de thakana kati tetoio ektos an epivallotan.arxisate mpania;damazei ta kymata o xwsthrakos;kalhmera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω αν επιβαλλοταν θα το έκανα.
      Ξεκινήσαμε μπάνια στη θάλασσα εδώ και αρκετό καιρό.
      Ο Χωστήρας δαμάζει τα κύματα, κι εγώ δαμάζω τον Χωστήρα. lol

      Διαγραφή
  5. Ως ηθοποιός δεν με συγκινεί ιδιαίτερα η Ζολί,αλλά την παραδέχομαι για την φιλανθρωπική της δράση. Είναι άτοπο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι έκανε μαστεκτομή για λόγους δημοσιότητας,λες και την είχε και πολλή ανάγκη! Συμφωνώ με την Ελένη. Εάν ο γιατρός μου μού την επέβαλε,θα την έκανα.
    Θίγεις την έλλειψη ενημέρωσης... Έχω γράψει παλιότερα σχετική ανάρτηση,αλλά το ξαναλέω: εάν δεν θες εσύ να προστατευτείς,μην περιμένεις απ' τον άλλο. Η ενημέρωση είναι καθαρά θέμα παιδείας. Όταν μου λένε συμμαθήτριες μου,17 χρονών: "Εντάξει,δε χρησιμοποιήσαμε προφυλακτικό,αλλά ευτυχώς δεν είμαι έγκυος!",τι πρέπει ν' απαντήσω; Δεν έχω καταλήξει,όμως κλίνω προς την πιθανότητα να ευθύνονται οι γονείς κι η κοινωνία,που θεωρεί ακόμα το σεξ,την πρόληψη,την αντισύλληψη κ.λπ. ταμπού. Δεν λέω πως η καθεμιά μας είναι άμοιρη ευθυνών,μα θέλει αρκετό ψυχικό σθένος και θέληση να ξεκινήσεις ολομόναχη απ' το μηδέν. Οφείλεις όμως να προφυλάξεις τον εαυτό σου. Η άγνοια είναι πολύ χειρότερη απ' τις περισσότερες ασθένειες. (συγγνώμη για την έκθεση,θα βαρεθείς να διαβάζεις :p χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
      Η σεξουαλική διαπαίδαγωγη και ενημέρωση για όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να ξεκινά από το σχολείο και την οικογένεια.

      Σεξ πάντα με προφυλάξεις.
      Να την μαλωσεις τη φιλη που δεν το τηρεί.
      Δεν είναι μόνο η εγκυμοσύνη το πρόβλημα.

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ, συμφωνώ (στο "γιατρέ μου" :) )

    Οκ, τελικά σήμερα είναι μέρα σοβαρών αναρτήσεων. Επειδή όμως, αποφάσισα ήδη να κάνω μια σοβαρή ανάρτηση για την δωρεά/μεταμόσχευση οργάνων, παρ' όλο που μου έδωσες ιδέα, δεν θα κάνω και 2η γιατί θα έχουμε ομαδικές αυτοχτονίες :)

    Πολλά στοιχεία θα βρείτε εδώ: http://www.karkinos24.gr/index.php/karkinostoumastou.
    Είναι ένας "ύπουλος" καρκίνος, με την έννοια ότι διαγιγνώσκεται αργά συνήθως.
    Εγώ δεν βλέπω "διαφημιστικούς" λόγους πίσω από την κίνηση της Τζολί (τι θα μπορούσε να διαφημίσει άλλωστε...) παρά μόνο ευαισθητοποίηση των γυναικών, που πολλές φορές ούτε οι ίδιες δεν ψηλαφούν το στήθος τους και δεν παρατηρούν τις αλλαγές στο σώμα τους...
    Είναι πολύ σύνηθες να "μεταναστεύει" ο καρκίνος από το ένα στήθος στο άλλο οπότε, από την στιγμή που έχει το γονίδιο, καλά έκανε και τ' αφαίρεσε και τα 2.

    Θα διαφωνήσω με την Κ+ και την Ελένη στο "να μου το επιβάλλει ο γιατρός". Αν φτάσεις σε σημείο να στο επιβάλει, ο σπόρος της αμφιβολίας και της αγωνίας "μήπως και δεν θεραπεύτηκε", οι αλλεπάλληλες απεικονιστικές εξετάσεις για το υπόλοιπο της ζωής σας και το άγχος για το μέλλον το δικό σας και της οικογένειάς σας, είναι ΠΟΛΥ πιο πάνω από την ολική μαστεκτομή που μπορείς ν΄ αποφασίσεις από μόνη σου, εφόσον συντρέχει τέτοιος λόγος όπως στης Τζολί.

    Μακρυγόρησα κάπως αλλά νομίζω ότι είναι ένα θέμα που δεν έχει λάβει την δέουσα σημασία εδώ στο Ελλαδιστάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δε βρίσκω πουθενά το τι θα μπορούσε να διαφημιστεί μέσα από την δημοσιοποίηση της ιστορίας αυτή.
      Συμφωνώ με τα κορίτσια υπό την έννοια πως αν ο γιατρός μου, μου πει, Ξέρεις Κρήτη; Είναι να γίνει αυτό..έστω και λόγω πρόληψης...τοτε θα το κάνω. Αλλωστε θα το μάθω έγκαιρα αν χρειάζεται να γίνει μιας και είμαι πολύ φοβιτσιάρα και κάνω πολύ συχνά εξετάσεις για όλα.
      Τωρα έχω βάλει και τον Χωστήρα στο τριπακι και πάμε μαζί και κάνουμε διάφορες εξετάσεις. (Βασικά τον έχω πρήξει αλλά καλό μας κάνει να ξέρουμε τι μας συμβαίνει.)

      Γιατρέ μου, σας εκτιμάμε οικογενειακώς και μακάρι να μας δοθεί ευκαιρία να σας συναντήσουμε και να σας περιποιηθούμε κι εσάς και την οικογένεια σας.

      Διαγραφή
    2. Φαντάζομαι τον έχεις πείσει με τον πιο όμορφο, γυναικείο τρόπο: την κρεββατομουρμούρα! χαχαχα
      Πέραν της πλάκας, καλά κάνεις και τον πρήζεις.

      Σας ευχαριστώ πολύ, η εκτίμησης είναι αμοιβαία. Μπορεί να συμβεί αυτό και σύντομα :)

      Διαγραφή
    3. Εγώ είμαι μικρούλα ακόμη. Εκείνος όμως είναι..σε κρίσιμη ηλικία. Και τον θέλω για πολλά χρόνια μαζί μου.
      Οπότε προσέχω για να έχω.
      Τωρα σκέφτομαι να τον πείσω να αρχίσουμε καράτε, έτσι για την άθληση της υπόθεσης.

      Διαγραφή
    4. ωχ ωχ ωχ...δύσκολα κι επικίνδυνα αθλήματα αυτά!...Κι αν είναι σε κρίσιμη ηλικία όπως λες (που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γιατί μάλλον είμαστε...κοντά! :Ρ), καλύτερο το κολύμπι, έτσι για την άθληση της υπόθεσης! :)

      Διαγραφή
    5. Ειναι στα 50 παρά κάτι ψιλά κι εγώ είμαι πιπίνι.
      lol...

      Φυσικά αστειεύομαι. Στα 35? κάπου εκεί γύρω. Νομίζω το έχει αναφέρει. Κάτσε γιατί μπορεί να με κατηγορήσει πως δίνω ηλικίες στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
    6. Τουλάχιστον πότε είναι τα γεννέθλιά του το θυμάσαι? :Ρ

      Ε, καλά το υπολόγισα...

      Διαγραφή
    7. Το θυμάμαι. Γιορτάσαμε πρόσφατα. :)
      Μάιος. 17. Μη ρωτάς άλλα πράγματα. Δε θα πω.

      Διαγραφή
  7. η μεγάλη κακή παράμετρος είναι όλη η κατινιά και ο κίτρινος τύπος που τρέφονται σαν παράσιτα ακόμα και αυτό....ο λαός είναι κανίβαλος και η τηλεόραση τους δίνει τροφή ακόμα και μέσα από ένα πραγματικό δράμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα όμως κάτι. Όταν το δημοσιοποιούν, είναι λογικό να δημιουργηθεί παραφιλολογία γύρω από το θέμα. Και το γνωρίζουν καλά.

      Διαγραφή
  8. Το ότι το έκανε για διαφημιστικούς λόγους το θεωρώ το πιο γελοίο από όσα ειπώθηκαν για το θέμα!
    Η γυναίκα είχε τα μέσα (χρήματα) να κάνει εξετάσεις και τα μέσα (χρήματα) να πάρει -δύσκολες- αποφάσεις...και της εύχομαι μακροημέρευση...να ζήσει να χαρεί τα παιδάκια της και να τη χαρούν κι αυτά!
    Δεν ξέρω αν το δημοσιοποίησε για να ευαισθητοποιηθούν όλες οι γυναίκες ή αν το πούλησε όπως πούλησε και τη γέννηση των παιδιών της..αλλά πάω στοίχημα πως το ΙΚΑ δεν κάνει τη συγκεκριμένη εξέταση όπως δεν κάνει κι άλλες πολλές...κι αν σκεφτούμε πως πεθαίνουν άνθρωποι από έλλειψη φαρμάκων στα νοσοκομεία..θα καταλάβουμε αμέσως την τραγική ειρωνεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοίγεις ένα τεράστιο θέμα. Η υγεία δυστυχώς έχει υποτιμηθεί ως προς την σημασία της κι έχει υπερτιμηθεί ως προς τον αξία της. Αν δεν έχει κάποιος χρήματα, αλίμονο τι τον περιμένει.

      Διαγραφή
  9. Γενικά, όλοι μας πρέπει να κάνουμε τυπικές εξετάσεις άσχετα με την ηλικία μας. Τα κοριτσάκια τα βυζάκια και το μνάκι τους και αγοράκια το τσουτσουνάκι και τα μπαλάκια τους και όλοι μας εξετασούλες αίματος, καρδούλας, εγκέφαλου, πνεύμονάκια, εντεράκια, σκατουλάκια. Ότι έλεγχο κάνεις καλό είναι. Και προπάντων προλαβαίνεις πράματα προτού συμβούν.
    Για την Τζολί στα αρχίδια μου. Δεν πιστεύω να είναι η μόνη που το έχει περάσει αυτό. Απλά αυτή είναι διάσημη. Το μόνο θετικό είναι πως πολλά site θυμήθηκαν να βγάλουν όλες τις σκηνές της Τζολίς με τα βυζά όξω.
    Μπες τώρα στο fb ο Χωστηρ τσιλιμπουρδίζει με Αλβανοαρμένικο καριολάκι του φβ....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση με τον Αρτέμη?...;)

      Διαγραφή
    2. Ποιον Αρτέμη ; Αυτόν τον T.X.C ;

      Διαγραφή
    3. Μου αρέσει ο υποκοριστικός τρόπος που σκέφτεσαι.
      Και εν τέλει ΠΟΙΑΑΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΒΑΝΟΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΚΟΜΕΝΑ????????????????

      ΧΩΣΤΗΡΑ ΛΕΧΡΙΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

      Διαγραφή
    4. εκτός ότι δεν τσιλιμπουρδίζω με καμία, όπως θα ήθελε ο καγκουρόμορφος λέτσος να μας δει να μαλώνουμε, από πότε η καταγωγή παίζει ρόλο, φίλε κοντοπούτανε;!

      Διαγραφή
    5. Κανένα απολύτος ρόλο δεν παίζει η καταγωγή. Απλά το είπα και τσίμπισες. Μπορούσα να έλεγα Αμερικανοελβετίδα ή Γερμανοαγγλίδα ή Αυστραλοτσέχα ή Ελληνοχρυσαυγίτισσα. Πάντως πέρα από την πλάκα οι Αλβανές γκόμενες (χωρίς μίξη από Αρμενία) είναι πλέον από τα καλύτερα μουνιά. Γιατί απλά έχουν πάρει το DNA ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΤΟΥ ΔΕ ΜΠΕΣΤ ΤΟΥ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ. Μην τσιμπάτε αγαπημένο ζευγαράκι της μπλογκοσφαιρας. Μου αρέσει να πειράζω το ωραιότερο αντρικό μουνί της μπλογκοσφαιρας που λεγετε Χωστήρ.

      Διαγραφή
    6. AAAAAAAAXAXAXAXAAXAXAXAXAXAA!!!!!
      "το ωραιότερο αντρικό μουνί"!!!
      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ!!!

      Διαγραφή
    7. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Για T.X.C. δεν ξέρω, για τον Μάτσα έλεγα ;)

      Διαγραφή
    8. Όχι ρε Αφρικάνε εγώ πότε τέτοια πράματα.

      Διαγραφή
    9. ...σχοινί δεν έχουμε βρει ακόμα! :)

      @χάλιμ-Πέρι, οκ οκ με έπεισες :)

      Διαγραφή
    10. Έχω ενα πρόχειρο να σας κάνω ένα γύρω (με απ'ολα)

      Διαγραφή
    11. είμαστε το ΟΛΑ!!! (φρόντισε μόνο να μην περισσεύει τίποτα, ε?...)

      Διαγραφή
  10. το θέμα τελικά με μας τους ανθρώπους, όπως διάβασα σε ένα άρθρο/μπλογκ (δεν θυμάμαι) είναι πως είμαστε γίδια..έτσι έγραφε.
    η προβολή και η ενημέρωση είναι σαφώς σημαντικές, γιατί η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας. Ωστόσο, η τρέλα αυτή που δημιουργήθηκε, με τις γυναίκες να συρρέουν γι αυτή την εξέταση και όχι μόνο, να ζητούν μαστεκτομή και αφαίρεση ωοθηκών, χωρίς δεύτερη σκέψη, η αύξηση όπως αναφέρεις της τιμής της εξέτασης, η εκκίνηση μιας ολόκληρης βιομηχανίας σχετικά με εμφυτεύματα κλπ κλπ είναι λίγο υπερβολικά.
    Τελικά, είμαστε των άκρων? γίδια? γιατί όταν πάψει αυτός ο ντόρος, πάλι θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα που σπάνια θα περιλαμβάνει εξετάσεις, γιατί καμία/κανένας διάσημος δεν θα μας παρακινήσει..δυστυχώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε των άκρων και των εντυπώσεων. Οι Έλληνες τουλάχιστον.

      Διαγραφή
  11. Ελα μωρε εξετάσεις εκεί!
    Κάνεις την προσευχή σου, πίνεις και μια τσικουδιά κάθε βράδυ και χτυπάς την κατοστάρα. Ε πόσο πια να ζήσει κανείς?

    Τώρα πέρα από την πλάκα και η πρόληψη στοιχίζει. Όποιος έχει θα ζήσει, οι υπόλοιποι δεν έχουμε ελπίδες πολλές αν μας χτυπήσει ο ψόφος την πόρτα. Η Τζολή δεν είναι η πρώτη που κάνει κάτι τέτοιο. Ξέρω γυναίκες που έχουν κάνει ολική αφαίρεση προληπτικά όταν τους δόθηκε η ευκαιρία χειρουργείου για λόγους γυναικολογικούς. Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Με τρομάζει πολύ και η ανάρρωση και το χειρουργείο. Για άλλες είναι ρουτίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σόρυ δηλαδή Κρήτη μου
    αλλά κι εγώ αν είχα θηλάσει δίδυμα
    θα τα έκοβα τα κρεμασμένα και θα (ξανα-)έβαζα σιλικόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή