31/5/13

Ζώντας μαζί του

Άλλη μια ανάρτηση απομυθοποίησης του φίλου σας Χωστήρα, είναι έτοιμη να γραφτεί. Ξέρετε πως όσα γράφω τα γράφω με αγάπη και με την πεποίθηση πως θα τον κάνω άνθρωπο. Δεν το πιστεύετε; Σας το είχα πει τις προάλλες. Δεν είναι άνθρωπος. Είναι σατανικό μυαλό. Όλα περιστρέφονται γύρω από το πώς θα καταφέρει να πετύχει αυτό που θέλει και τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί χτυπήματα κάτω από τη μέση και ύπουλους μηχανισμούς. Όμως την πάτησε για τα καλά αυτή τη φορά. Και ήρθε η ώρα να το μάθετε όλοι. Θα σας τα γράψει και στο δικό του ιστολόγιο, αλλά θα προλάβω την είδηση γιατί έχει πολύ φάση όλο αυτό που ζω, ζώντας μαζί του.

Αρκετό διάστημα τώρα, πέραν  από τις υγιεινές διατροφές του, τις ίνες, τις πείνες και τις φρίκες (μου) τον είχε πιάσει μια μανία με την μερέντα. Πήγαινε στο σούπερ μάρκετ και αγόραζε τα μεγάλα κουτιά του δίκιλου και πάνω. Τον κοιτούσα περίεργα κι εγώ. Αυτό λοιπόν είναι το ευαίσθητο σημείο του, κι αυτό είναι μείον του. Αφού με ανάγκαζε να τρώω κι εγώ μερέντα με κάθε τρόπο και φυσικά έτρωγε κι αυτός, έφτασε η μέρα που σας είχε πει, που εγώ κοιμόμουν κι εκείνος δοντοπονούσε. Από την επόμενη μέρα, άρχιζε τα ζεστά νερά, τα λεμόνια, τις γαργάρες, ούζο, τσίπουρο, ρακή, φορμόλη, τίποτα. Ο πόνος επέμενε.

Ώσπου ένα πρωι δεν άντεξα. Πήρα τηλέφωνο οδοντίατρο και του έκλεισα ένα ραντεβού. Όταν όμως του το ανακοίνωσα έγινε χαμός:

Χωστήρας: Γιατί ανακατεύεσαι; Δεν είναι τίποτα. Με έχει ξαναπιάσει. Θα περάσει. 

Κρήτη: Βρε μωράκι μου, πήγαινε στον γιατρό, να δει το στοματάκι σου. Αν δεν είναι τίποτα, όλα καλά. Αν υπάρχει κάποιο προβληματάκι να στο φτιάξει να περάσει να μην πονάει το μωρό μου.

Χωστήρας: Μια χαρά είμαι. Δεν έχω τίποτα. Να, εδώ, θα πιω λίγο λεμονάκι μερικές μέρες και θα είμαι καλά.

Κρήτη: Μα βρε αγάπη μου, σε παρακαλώ. Πήγαινε για μένα. Κάντο σαν χάρη. Δε μπορώ να σε βλέπω να πονάς και να μην έχεις όρεξη για τίποτα.

Χωστήρας: Εγώ δεν έχω όρεξη για τίποτα; Αμα σε βάλω κάτω θα σου πω εγώ.

Κρήτη: Πήγαινε στο ραντεβού και μετά έλα να με βάλεις κάτω μωρό μου.

Κάπως έτσι, πήγε. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο όσο περίμενε να έρθει η σειρά του κι εκεί ο γενναίος Χωστήρας που όλοι ξέρουμε, έπαψε να υφίσταται. Δεν είχα εικόνα αλλά πιστεύω πως θα καθόταν στον χώρο αναμονής μαζεμένος και πιο φοβισμένος από ποτέ. Εντωμεταξύ στο τηλέφωνο μου έλεγε πως αυτά δεν είναι τίποτα, πως ελέγχει τον πόνο, πως αντέχει, πως έχει περάσει χειρότερα ζόρια...αλλά η φωνή του μαρτυρούσε ένα γονατισμένο λιοντάρι που περίμενε να το καρατομήσουν γιατί ήξερε πως είχε χάσει τη μάχη. (Ευτυχώς όχι της Κρήτης)

Για την επόμενη ώρα το τηλέφωνό του σίγησε και δεν είχα καθόλου ίχνη του. Βασικά ανησυχούσα (ίσως και περισσότερο από εκείνον) γιατί λόγω δουλειάς δε μπορούσα να πάω κι εγώ μαζί του για να του κρατάω το χέρι. Ήμουν όμως μέσα στη καρδιά του. (Ελπίζω)

Μετά από μια ώρα περίπου χτυπάει το τηλέφωνό μου. Ήταν αυτός. Το σηκώνω με μανία και ακούω τη φωνή του λίγο ταλαιπωρημένη:

Χωστήρας: Μωρό μου, τι μωρό ήταν αυτή η οδοντίατρος που με έστειλες;

Κρήτη: Πως πήγε; Τι συμβαίνει στο στοματάκι σου; Όλα καλά;

Χωστήρας: Να ρε μωρό μου...μην ανησυχείς. Θα σου πω από κοντά. Δεν έχω μπαταρία και πρέπει να φύγω γρήγορα για δουλειά. τουτ τουτ τουτ τουτ

Ε δε παλεύεται ο τύπος έτσι; Φρόντισε να μου πει για την γκόμενα οδοντίατρο που εγώ τον έστειλα, γιατί του έχω και εμπιστοσύνη του Λ Ε Χ Ρ Ι Τ Η, αλλά να μου πει τι έγινε με το δόντι του δε το σκέφτηκε. Να ξέρω δηλαδή πως του άρεσε η οδοντίατρος που σιγά δηλαδή, απλά είναι δυο μέτρα αλόγα αλλά να μην ξέρω αν πονάει ή δεν πονάει, αν του σφράγισε δόντι, αν του έβγαλε δόντι ή αν βγάλανε τα μάτια τους..................................................................

Δε θα πάει μία; Δε θα γυρίσει από τη δουλειά; Θα γίνει η μάχη της Κρήτης όπως δεν την έχει διδαχθεί ποτέ κανείς στην Ιστορία μέχρι τώρα.

Ανησυχώ και για τα δόντιά του. Τι να έπαθε άραγε; Αλλά με τις παλιομερέντες που έτρωγε...καλά να πάθει. Ζώντας μαζί του διαπιστώνω τα πολλά μικρά πράγματα-αισθήματα και συναισθήματα της καθημερινότητας...πόσο αγαπάς τον άλλο, πόσο τον πονάς, πόσο τον προσέχεις, πόσο τον καταλαβαίνεις και πόσο τελικά τον ζηλεύεις με την καλή έννοια της λέξης. Και οι μικρές αναταραχες στις σχέσεις μόνο καλό κάνουν. Γιατί η θάλασσα χωρίς κύματα δεν θα ήταν τόσο όμορφη. Βέβαια εύχομαι τα μεγάλα κύματα να μην μας πλησιάσουν ποτέ, αλλά να το ξέρετε σήμερα μια πατητή θα του την κάνω που με έχει και περιμένω τόσες ώρες για να μάθω νέα του.

Άντρες παιδί μου...πεταμένα λεφτά...

61 σχόλια:

  1. Σνιφ...κλαψ...συγκινήθηκα άπειρα διαβάζοντας την ιστορία για το πονεμένο δοντάκι του Λεκρήτη, κι ακόμα περισσότερο διαβάζοντας για την οδοντίατρο. Θέλουμε λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έρθει από τη δουλειά και θα μας τα πει όλα, διαφορετικά θα τον σκοτώσω.

      Σιγά το όρθιο αγγούρι η οδοντίατρος. Μοσχάρω. Ούτε ντελικάτη ούτε τίποτα. Όπως λέει και το παλιοκόριτσο 42 νούμερο παπούτσι...ποδι-βατραχοπέδιλο.

      Σου την χαρίζω. Πάρτην να ηρεμήσουμε.

      Πως έγραψες συνολικά;

      Διαγραφή
    2. Καλά μωρέ. Έκανα κάτι μαλακίες τελευταίο μάθημα ΑΟΘ αλλά σε γενικές γραμμές με βλέπω στις 18500.
      Άμα είναι νούμερο 42 παπούτσι δεν τη θέλω. 42 φοράω εγώ. Άμα με πατήσει θα με ξενυχιάσει να πούμε.

      Διαγραφή
    3. Καλά αποτέλεσματα. Μην ανησυχείς. Θα σκισεις.

      Διαγραφή
  2. Καψώνια σου κάνει. Θα τον δούλευα βέβαια,που ολόκληρος άντρας φοβάται τον οδοντίατρο,αλλά ξέρω τι πάει να πει πονόδοντος...

    (πεταμένα λεφτά + τσάμπα αποτριχώσεις,τςςς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τον δούλεψα αλλά δεν σας τα είπα όλα, γιατί μερικές φορές θίγεται. Ειναι και ευέξαπτος βλέπεις.

      Διαγραφή
  3. θα είμαι ευθύς
    1)του ματσ ινφορμέισον με τις μερέντες
    2)αυτό με τα κυματάκια στο τέλος γλυκανάλατο
    3)ΑΣΕ ΡΕ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΕ ΛΙΓΗ ΜΕΡΕΝΤΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ(στη στάση του γιόφυρου στείλτη,θα ρθώ να την πάρω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Σα να έχεις δίκιο, αλλά μη μιλάς άλλο, θέλω να δω κάτι.
      2) Γιατί ρε συ; Δεν ήταν ευαισθητούλικο; Ρε εγώ δεν είμαι Χωστήρας, είμαι ρομαντικιά ψυχή.
      3) Θα στη στείλω εγώ που είναι και φίλη μου. Σε παντρεύω αμα θες. Να γλιτωσω πια.

      Διαγραφή
  4. Φαντάστηκες ίσως Κρήτη μου
    (μια και ήρθα με ραντεβού)
    ότι θα ζάρωνα -όσο γίνεται, το αλαβάστρινο- μέτωπό μου
    στην ιδέα της ΜΠΛΟΥΕΡΚ!!!! [© και ™ του Tommy μας] Μ.....ς
    και θα σκεπτόμουν ότι τα δόντια είναι φυσικό επακόλουθο,
    μα ανησύχησα. Αυτό με τη Μ.....α σε ψωμί (ΜΠΛΟΥΕΡΓΚ) όταν ακολουθείται από ενοχικό σύνδρομο που σπρώχνει τον άνθρωπο στην αυτοτιμωρία των (παχυντικότατων) cereals, θυμίζει αρχή διατροφικής διαταραχής.

    Σου εύχομαι να μη σε παρασύρει και καταλήξετε σε μυστήριο της φύσεως όπως εκείνα τα θεόχοντρα περιχαρή ζευγάρια χειμερινών κολυμβητών που απορεί ο άνθρρωπος όταν τα βλέπει
    α) να μην κρυώνουν στα παγωμένα νερά
    β) να μην έχουν ανακαλύψει τίποτε καλύτερο να μοιραστούν
    και
    γ)
    να μην αδυνατίζουν με τι-πο-τε.

    Διότι ξέρεις έχετε πολλά κοινά. Πολλά, εντυπωσιάστηκα.
    Θα σου τα πω όταν θα σε γνωρίσω πιο πολύ..



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή τρόμαξα και μόνο με την ιδέα, έκανα μια στάση στο ψυγείο και πέταξα τη μερέντα. Τελος. Έχεις δίκιο. Εγώ δε θα περιφέρομαι σα φάλαινα, εδώ κι εκεί έχοντας κι έναν φάλαινο δίπλα μου.

      Εντωμεταξύ εμένα δε μου αρέσει η μερέντα. Δε ξέρω πως του είχε κάτσει το τελευταίο διάστημα.

      Πολλά κοινά λες; Ναι θα με γνωρίσεις πιο πολύ και αυτό είναι σίγουρο. Οπότε ανυπομονώ να μου τα πεις.
      Γιατί εγώ νομίζω πως είμαστε κάπως διαφορετικοί.

      Διαγραφή
  5. Α εδώ θα υποστηρίξω τον Χωστήρα!Καλά κάνει και τρώει πολύ μερέντα και επιπλέον λογικό είναι να σου πει για την οδοντογιατρίνα!!Σου απέδειξε ότι δεν πόνεσε καθόλου μιας και αλλα παρατηρουσε!

    Έτσι!

    ΥΓ:Ρε Χωστήρα έπαιξε τουλάχιστον τίποτις με τη δίμετρη οδοντογιατρίνα ή τσάμπα το οδοντιατρείο;:Ρ:Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο blog της κοπέλας του, τον ρωτάς αν έπαιξε κάτι με άλλη γυναίκα; Κράτα με σύμμαχό σου...γιατί πίστεψέ με, δε με θες εχθρό σου. Δε θα τα βγάλεις πέρα.

      Και αν συνεχίσει να τρώει μερέντα α) θα μεινει ξεδοντιάρης-φαφούτης και χοντρός β) δεν το θέλω έτσι, τον χαρίζω στη γιατρίνα.

      Διαγραφή
    2. Είναι μεγάλη μαγκιά να το πει εδώ!!αχαχαχαχαχαχαχαχα!!

      Είμαι του Βλαδίμηρου εγώ,πάντα τα βγάζω πέρα!:Ρ

      Δεν μένεις ξεδοντιάρης και φαφούτης με λίγη μερέντα παραπάνω!:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
    3. Σιγά τη μαγκιά. Να μείνει δηλαδή πάλι μόνος του και να σας πρήζει μετά; Αυτό θέλεις; Επίσης η γιατρέσα δε πιάνει μία μπροστά στην δική μου ομορφάδα και θα στο πει ο Χωστήρας μόλις εμφανιστεί.

      Οχι με λίγη. Αλλά ο Χωστήρας δεν έφαγε λίγη. Τώρα που του την πέταξα, ελπίζω να μην ακούσω τον εξάψαλμο.

      Ποιος είναι ο Βλαδίμηρος;

      Πάντα τα βγάζεις πέρα με όλους τους άλλους. Με μένα, δε νομίζω να τα καταφέρεις. Είμαι δύσκολη πίστα.

      Διαγραφή
    4. Ε και εσύ δεν θα τον αφήσεις καλέ!!Δεν έκανε κάτι κακό ο άνθρωπος,κριτική για ένα οδοντιατρικό περιοδικό θα έκανε!:Ρ:Ρ

      ΠΕΤΑΞΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΜΕΡΕΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!;;;;ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΣΤΕΙΛΕΙΙΙΣ!!!

      Ο Βλαδίμηρος είναι ο Πούτιν!!Ο Βλαντιμίρ μας!

      Έχω παίξει και με αρχηγό στο πρωτάθλημα!:Ρ:Ρ
      Οπότε σιγά τα level που έχεις!:Ρ

      Διαγραφή
    5. Ποιοί είναι οι κορυφαίοι του είδους?

      Διαγραφή
    6. Κρατικό μυστικό!Έχω υπογράψει συμβόλαιο ώστε να μην πω!!Με πληρώνουν τρελά!!χεχε!:Ρ

      Διαγραφή
    7. Ήθελές τα και 'παθές τα κοπελιά! Να τον ακούεις τον παλιό όταν σου λέει να προσέχεις τσι συμμαχίες σου αλλά εσύ πράμα!...Ξά σου και πάλι χαχαχαχα

      Διαγραφή
    8. Λατρεύω τις προκλήσεις και θα επιμείνω στη συμμαχία μου με τον Ρασκόλνικωφ, αγαπώ τη μάνα Ρωσία, μιας και φέρω το dna της μέσα μου!

      Διαγραφή
  6. Μπα πηγε οδοντίατρο ο λεχρίτης? Θαύμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kala ekanes kai petakses th merenta,na dw egw pote tha to kanw.prepei na ginei amessa an de thelw na ginw...giouvarlaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως Μερεντομανής κι εγώ δε μπορώ να μην τον νιώσω τον λεχρίτη μωρέεεε...συμπάθα με κι όλας,αλλά όπου υπάρχει η μερέντα,εγώ με το μέρος της είμαι,χαχαχαχαχα.
    Όσο για την οδοντίατρο και το ότι σου είπε το πως ήταν εκείνη και όχι για το δόντι,θα συμφωνήσω μαζί σου...ΑΝΤΡΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!
    Σμούτς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε που έκανα δίαιτα για να πείσω τον εαυτό μου να μη τρώει σκατολοιδια σκεφτόμουν πως έχουν μέσα κατσαριδακια...Ψυχωτικό μεν αλλά είχε πετύχει.

      Διαγραφή
  9. Το παιδί φοβάται τον οδοντίατρο, δεν είναι τίποτα. Όσο για αυτό που με ρώτησες στο προηγούμενό σου ποστ για το πως τα πήγα, έχω αφιερώσει ένα ολόκληρο ποστ που θα σε καλύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα διάβασα. Θα σχολιάσω άμεσα. Καλά αποτέλεσματα τώρα.

      Διαγραφή
  10. "Κάντο για μένα, σα χάρη". Αυτό είναι ο αμέσως επόμενος εκβιασμός μετά το κλάμα! Πιστεύω για εκδίκηση δε σου είπε μετά πως ήταν το δόντι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχει δίκιο να φοβάται τον οδοντίατρο. Και εγώ φοβάμαι τον οδοντίατρο. Σκέφτομαι να ανοίξω μπλογκ κατά των οδοντίατρων. Αν θες όταν το ανοίξω γίνε μέλος.

    Θα έχω και παιχνίδια να παίξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ θα ανοίξω ένα μπλογκ κατά αυτών που ανοίγουν 1.000.000 μπλογκς με σκοπό να μαζέψουν μέλη.

      Διαγραφή
    2. Στέφανε, άνοιξε το και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορεί να το είπε αυτό το πράγμαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα εντάξει πλέον το κάνει για να γελάμε μόνο!

      Διαγραφή
    4. Κι όμως. Κάποιος σας δουλεύει και το κάνει καλά

      Διαγραφή
  12. 'Αχου μωρέ το δοντάκι του λεχριτάκου μας. Και είναι και χέστης τελικά με τους οδοντιάτρους... Τουλάχιστον ελπίζω η τρίμετρη οδοντίατρος να του ρούφηξε τον πόνον όλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...αυτό κατάλαβα κι εγώ από τα "συμφραζόμενα"...χαλιμ_Πέρι, τελικά τα μεγάλα πνεύματα...;)

      Διαγραφή
    2. Perinio, γκρρρρ

      Afrikanos, γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ

      Διαγραφή
    3. χάλιμ-Πέρι, "ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΑΓΚΩΝΕΙ"

      Αρφ Αρφ, γουβ γουβ


      χαχαχα Ντουζ πουάν στην γυναικεία ανασφάλεια ;)

      Διαγραφή
    4. Πρόσεχε μη σκίσεις κανένα χαϊμαλί.

      Διαγραφή
    5. Δεν φοράω, δεν πάνε με τις πυζζζάμες μου.

      Διαγραφή
    6. Είναι ωραία τα χαϊμαλιά τώρα που καλοκαιριάζει καγκούρικα και μοδάτα!

      Διαγραφή
  13. ΜΕΡΈΝΤΑ;;;;; Χαλάλι το δοντάκι! Κι άμα ήταν και μωρό η οδοντίατρος, να τον φοβάσαι μην αρχίσει να καταναλώνει κι άλλα γλυκά για να την επισκέπτεται συχνότερα!
    Κρήτη, όπως λέει και το δικό μου άλλο μισό, "τα καλά τα πράγματα τα λέμε και ενίοτε, τα μοιραζόμαστε κιόλας!" Τί θές λοιπόν, να του αρέσει κάτι (ή κάποια) και να μη σου το πεί; Α, τότε είναι τα ζόρια!
    Κι αν σε θυμώνει... βάλε το πιο γλυκό χαμόγελο κι όλη τη θηλυκότητά σου και υποδέξου τον!!!
    Μιάου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον υποδέχτηκα με παντόφλα.
      Κι αν θέλει ας παει στην αλόγα.
      Επιλογή του.

      Διαγραφή
    2. Κι εσύ μετά; Εσένα δεν σε σκέφτεσαι; Τον αγαπάς...αφού!...

      Διαγραφή
  14. Τελικά Εύα το άλλο σου μισό ξέρει τι λέει! Το θέμα είναι πως ακριβώς το εννοεί το μοίρασμα ;) χαχαχα

    @Κρήτη, συνε-φονάω με τσι περισσότερους από πάνω...έγκλημα ("κάντο για χάρη μου μπουχουχου") και τιμωρία ("δεν έχω μπαταρία τουτ τουτ τουτ") :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πονηρούλιιιιιι!!! Τη μερέντα καλέ, να μην τη μοιραστούμε; Τέτοια γλύκα, μόνος του να την απολαύσει ο καθένας;
      χι χι!
      ;)

      Διαγραφή
    2. Να μην βάζεις το "(η κάποια)" τότενες :) χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Το πεδίο ελεύθερο, αυτό κάνουμε.

      Διαγραφή
    4. Έτσι μου αρέσει. Να έρχομαι και να έχεις ζωγραφίσει.

      Διαγραφή
    5. Ποιος Πικάσο, Ρέμπραντ ΒανΓκογκ??

      ΖανΚλοντ-Βιτάμ και πάνω λέμε! :)

      Διαγραφή
    6. Ααααα, όλα κι όλα! Δημοκρατία δεν έχουμε; Ό,τι αγαπάμε θα μοιραζόμαστε! αχαχαχα! ;))
      (Ζωγραφίζεις κιόλας; πολυτάλαντος είσαι πονηρούλη!)

      Φιλάκιαααααα!

      Διαγραφή
    7. Πολύ πολυτάλαντος, είναι αλήθεια ;)
      Τόσα τάλαντα δεν ξεύρω τι θα τα κάμω!

      Διαγραφή
  15. Εσύ φταις που πονάει το δοντάκι του, του παιδιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό τον πόνο που υπονοείς, μακάρι να τον είχαν όλοι.

      Διαγραφή