11/8/13

Ο κορμός της σχέσης (μας)

Πρόλογος:
Οι σχέσεις των ανθρώπων πρέπει να βασίζονται σε έναν κορμό. Να υπάρχει δηλαδή ένα σχέδιο. Για ποιον ακριβώς λόγο θες να είσαι με τον άλλο; Για να περνάς καλά; Για να κάνεις εντυπωσιακό έρωτα; Για να κάνεις οικογένεια; Για όλα τα παραπάνω μαζί; Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο πριν δημιουργήσεις μια στενότερη διαπροσωπική σχέση και επαφή.

Δεδομένο:
Η σχέση μου με την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική δεν υφίσταται καν. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα αθλήματα αυτά. Όλοι θα συμφωνήσουμε όμως σε ένα δεδομένο. Τίποτα δεν είναι δύσκολο αν ασχοληθείς μαζί του και όλα είναι δύσκολα αν δεν ασχοληθείς καθόλου.

Γενικές σκέψεις:
Μου έλεγαν πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Άκουγα αυτή την ατάκα και νόμιζα πως εννοούσαν οτι ο έρωτας περνάει από το στομάχι σήμαινε πως το ζευγάρι που ζει έναν έρωτα ίσως να αφήνεται, να τρώει λίγο παραπάνω, να επαναπαύεται και να κάνει λίγο στομαχάκι. Ειδικά οι άντρες. Όταν ο Χωστήρας με ενημέρωσε για την πραγματική σημασία της παροιμίας έπαθα ένα σοκ. Ένα παρόμοιο είχα πάθει όταν έμαθα πως δεν υπάρχει Αϊ Βασίλης και όταν πληροφορήθηκα πως η κοιλιά του Χωστήρα δεν θα γίνει ύψος για κανέναν λόγο....πια.

Η απόφαση:
Πήρα λοιπόν την απόφαση να προσπαθήσω να ασχοληθώ λίγο με την ζαχαροπλαστική. Ο στόχος δεν είναι να με ερωτευτεί κι άλλο ο Χωστήρας, γιατί πόσο πια; Ο στόχος είναι να γεμίσω λίγο τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτω αυτό το διάστημα. Το μεσημέρι του λέω του καλού μου: Χωστήρα βαριέμαι πολύ, πρότεινέ μου να κάνω κάτι. Και η απάντησή του ήταν: Μπες στην κουζίνα.  Θα μπορούσα να πιάσω την χλωρίνη και το άζαξ και να μπω, αλλά είχα μπει χτες έτσι, οπότε έπιασα το υπονοούμενο και αποφάσισα να ξεκινήσω να ασχολούμαι με διάφορα. Ευτυχώς πάντως να λέω που ο Χωστήρας ξέρει να μαγειρεύει.

Ο κορμός:
Κι επειδή καθώς είπα ο κορμός μιας σχέσης είναι σημαντικός, αποφάσισα να φτιάξω κορμό σοκολάτας με την βοήθεια φυσικά του ίντερνετ. Βρήκα διάφορες συνταγές, αλλά προτίμησα να φτιάξω την λιγότερο λιπαρή χωρίς αυγά και πολλά βούτυρα. Τώρα θα πρέπει να αναφέρω και την πηγή που βρήκα την συνταγή, αλλά με τόσες που έψαξα και βρήκα, δεν θυμάμαι ποια προτίμησα. Σίγουρα στο site του συνταγούλη θα βρείτε πολλές. Οι φωτογραφίες είναι δικές μου.

ΥΛΙΚΑ: 

1 κουτί πτι μπερ Παπαδοπούλου
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές σούπας κακάο 
125 γραμμάρια βιτάμ
λίγο γάλα
λίγο κονιάκ



(με κόκκινο τα δικά μου σχόλια, Χωστήρας) 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Πρώτο βήμα: Βάζουμε να πίνουμε λίγο αναψυκτικό δροσιστικό και ίσως και κανένα τσιπς, παίρνουμε ένα τηλέφωνο το μωρό να του πούμε ότι του έχουμε έκπληξη το βράδυ και ξεκινάμε. Θρυμματίζουμε ακανόνιστα τα μπισκότα σε ένα λεκανάκι και τα καταβρέχουμε με λίγο γάλα και λίγο κονιάκ. (μπορούμε να βάλουμε αντί αυτών λίγο καριόλικο baylays και να χύνεις στα βρακιά σου από τη γεύση). Δεν χρειάζεται να τα κάνουμε νιανιά. Δεν είναι ωραίο να μην καταλαβαίνεις καμία γεύση. Γενικά εμένα μου αρέσουν τα κρατσανιστά φαγητά (κι εμένα). Να νιώθω. Εγώ δεν είχα κονιάκ και δεν έβαλα. Εσείς αν δεν έχετε κονιάκ μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο λικεράκι ή και λίγο λεμόνι. Σκέφτηκα να βάλω μπύρα, αλλά μάλλον δε θα ταίριαζε και πολύ και άφησα ορφανό το ράντισμα.





Δεύτερο βήμα: Αφού λιώνουμε από την ζέστη και από τον έρωτά μας, λιώνουμε και σε ένα κατσαρολάκι το βιτάμ και προσθέτουμε μέσα την ζάχαρη και το κακάο ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. (τα λιώνουμε με τη μέθοδο του baigne-marie (μπεν-μαρί) δηλαδή σε ένα κατσαρολάκι που βράζει νερό, βάζουμε μέσα ένα μπρίκι ή κάτι άλλο στο οποίο βρίσκεται το υλικό που θέλουμε να λιώσουμε). Αυτο που θα βγει μου μοιάζει λίγο με κουβερντούρα (κουβερΤούρα). Χωρίς να θέλω να κάνω την έξυπνη, την επόμενη φορά που θα προσπαθήσω να φτιάξω σουφλέ σοκολάτας, αντί για κουβερντούρα (κουβερΤούρα) θα φτιάξω αυτό το μίγμα. Μου φαίνεται και λίγο πιο ελαφρύ. Ή μήπως όχι; (διάλειμμα μικρό για 10λεπτο ςαικσ)







Τρίτο βήμα: Ρίχνουμε το σοκολατένιο μας μιγμα μέσα στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Δε χρειάζεται να το κάνετε με τα χέρια, αλλά με ένα κουτάλι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι μάγειρες και οι ζαχαροπλάστες χώνουν τα χέρια τους μέσα (έχεις την αίσθηση ότι πιάνεις βυζάκχια, γι' αυτό). Ευτυχώς που λείπει ο Χωστήρας στη δουλειά γιατί θα έβαζε ξεδιάντροπα το χέρι του μέσα στο μίγμα μου για να δοκιμάσει. Ακόμη και με γάντια δεν μου αρέσει η εικόνα. Εντάξει ο,τι θέλει ζύμωμα, το δέχομαι. Αλλά σε όλα τα άλλα υπάρχουν κουτάλια και άλλα σκεύη να κάνεις τη δουλειά σου καθαρά (γνωστά και ως "σκέυη ηδονής".....μωρό μου έλα να σου δείξω αυτό το καβλωσουρωτήρι που βρήκα στο σεκσόπ).


Τέταρτο βήμα:  Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί ή σε αλουμινόχαρτο και δημιουργούμε τον κορμό μας μακρόστενο...και πολλά υποσχόμενο ('ντάξει μωρό μου, τσόντα το έκανες....να είναι όμως και λίγο χοντρός). Εδώ πραγματικά άξιζε να είχαμε το σχόλιο του Χωστήρα να μας έστελνε αδιάβαστους. Όμως εγώ θα κρατήσω ψηλά το επίπεδο και θα πω πως σχηματίζεται σιγά σιγά ο κορμός...της σχέσης. Χωρίς αυτόν, δουλειά δεν γίνεται.


Πέμπτο βήμα: Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για πέντε ώρες και περιμένουμε τον Χωστήρα να γυρίσει από την δουλειά (πάντα, όλοι εσείς που θα φτιάχνετε κορμό, να περιμένετε το Χωστήρα για να τον τσακίσετε και στο τέλος θα καταλήξει κορμός βελανιδιάς από το πολύ "περίμενε") και να τον τσακίσουμε.Το να μην έχεις υπομονή και να κόψεις τον κορμό στη μια ώρα δε στο συμβουλεύω. Θα είναι ακόμη ζεστός από το βιτάμ και χάλιας. Ενώ αν κάνεις υπομονή και τον αφήσεις να παγώσει θα το ευχαριστηθείς πολύ.



Σερβίρουμε και στο κρεβάτι (και στο πάτωμα, στο χαλί, στο στρώμα που έχεις ρίξει στο πάτωμα για να μη  ακούγεται το κρεβάτι που τρίζει, στην παραλία, καθώς και στις τουαλέτες ενός καλού εστιατορίου....είναι τα τέλεια σημεία σερβιρίσματος). Αν τον Χωστήρα τον πιάσει λιγούρα και φέρει και παγωτό, θα έχουμε εδώ μια διατροφική βόμβα να απολαύσουμε και μετά πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να κάψουμε τις θερμίδες (σκάκι).


ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ


ΥΓ Η συνταγή του γλυκού βγαίνει μόνο με την bold και ροζ γραφή. Όλα τα άλλα είναι δικές μου πολυλογίες κι ερωτόλογα.

ΥΓ 2 Θα βάλω τον Χωστήρα όταν έρθει, να προσθέσει τα δικά του σχόλια στη συνταγή με κόκκινη γραφή. Να ξανάρθετε στην ανάρτηση. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα σχολιάσει το διεστραμμένο του μυαλό.

35 σχόλια:

  1. Πίτσες, κορμούς... και γαμώ τις υγιεινές ζωές κάνετε βρε. Μόνο λόγια είσαστε τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως απόλαυσα την περιγραφή σου περισσότερο κι από τον κορμό, που φαίνεται απολαυστικότατος...αν και δεν είμαι πολύ των γλυκών, ένα κομματάκι από αυτόν που δεν έχει κι αβγά θα το έτρωγα ευχαρίστως!...
    Καλή σας όρεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα αυγά πάνε με μια λουκανικάρα στο τηγάνι και δυο τεράστιες φρατζόλες ψωμάρα. Σωστή η σκέψη σου

      Διαγραφή
  3. Εσύ τώρα έχεις βαλθεί να μας παχύνεις, ε; Εμένα δε με σκέφτεσαι που έχω κάνει κορμί Παντελίδη και σε λίγο θα με δείχνει ο κόσμος και θα γελάει άμα κάνω να βγω στην παραλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παντελίδης είναι σαν μπόγος. Έτσι είσαι εσύ; Και στη μπλογκοσυνάντηση γιατί δεν το πήραμε πρέφα; Φορούσες λαστέξ;

      Μητέρα Κρήτη,είστε χρυσοχέρα. Ελπίζω να έχετε δείξει και στο Θωμά το δρόμο της μαγειρικής,γιατί άμα περιμένει από 'μένα,θα ρέψει το δόλιο.

      Διαγραφή
    2. Ναι, καλά, ψέματα μου λες, είμαι χοντρός και έχω τα μαύρα μου τα χάλια.
      -Θωμά, φάε ένα Σνίκερς.
      -Γιατί;
      -Γιατί κάνεις σαν ανασφαλής γκόμενα όταν πεινάς.
      -Εντάξει, στάνιαρα.
      Υ.Γ. Μέχρι στιγμής ξέρω να τηγανίζω αυγό. Θα μάθω στην πορεία.

      Διαγραφή
    3. είσαι ένα επίπεδο πιο πάνω από αυτόν που ξέρει να βράζει νερό. Καλή αρχή

      Διαγραφή
  4. dokimase ston epomeno kormo na valeis voutyro anti margarinh.me petyxaineis se sklhrh diaita,gia mia stigmh shkwthika na ftiaksw ki egw,epeidh omws de fhmizomai gia thn peitharxeia mou,tafhsa. otan koumpwsei aneta to panteloni vlepoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πηδάω το γλυκό που δεν τρώω εδώ και χρόναι (γλυκά) και μένω στην καταπληκτική σου παρουσίαση!
    Εύγε! Για τον κορμό της σχέσης! Για τον άλλο κορμό ας κρίνει ο δοκιμαστής σου!
    Φιλιά πολλά!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δοκιμάστηκε και εγκρίθηκε.....ο κορμός είναι πλέον παρελθόν

      Διαγραφή
  6. Αναμένουμε και τα σύγκλινα με στάκα για να ανέβει η χοληστερίνη κατακόρυφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο έρωτας περνάει μέσα από το στομάχι και καταλήγει σαν φραγμένη αρτηρία στην καρδιά....ο έρωτας είναι η αιτία των τριπλών μπα-πάς

      Διαγραφή
  7. χαχαχαχαχαχαα!!!
    γέλασα πολύ με τα σχόλια των παιδιών και δώστε μου αυτό το βράδυ για να προσθέσω τη δική μου "διεστραμμένη πινελιά"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για μια στιγμή...Τι εννοείς ότι η κοιλιά του Χωστήρα δε θα γίνει ύψος για κανένα λόγο; Τόσα χρόνια ζούμε με την ιδέα ότι η κοιλιά του Χωστήρα και η σκακιέρα του Κασπάροφ είναι ένα και το αυτό..

    Υ.Γ. Πως το πήγες από τον κορμό της σχέσης σε κορμό σοκολάτας...Και έχω να φάω και το συγκεκριμένο πάνω απο χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοεί ότι η κοιλιά μου πλέον δεν θα μετατραπεί σε ύψος και θα μείνω για πάντα 2μιση μέτρα

      Διαγραφή
  9. Παρατήστε τα πάντα και πηγαίνετε να κάνετε εκπομπή μαγειρικής. Σοβαρολογώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έεελα ρε, όχι κι έτσι. Δεν θέλω υπερβολές. Άσε που το μόνο κανάλι που θα μας προσλάβει είναι το φίλμνετ για μετά τις 12 το βράδυ

      Διαγραφή
  10. μας γλυκάνατε κι εμάς, Ω τι ωραίο γλυκό...και εύκολο πάνω απ'όλα, μια χαρά...αυτό δεν είναι γλυκό είναι σο-κόλαση :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν Κρήτη δε θα
    αργήσει η μέρα που θα φτιάχνουμε τούρτες ονλάιν τα δυό μας! Ανταπόκρη(τ)η θεσσαλονίκη! Καλοφάγωτος ο κορμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν έχω μια φίλη που τον κορμό τον λέει σαλάμι !
    "Σαλάμι γλυκό"!! (ή "Γλυκό Σαλάμι", δεν ενθυμούμαι καλώς)
    Ήθελα απλά να το μοιραστώ...

    Μα σαλάμι ρε πούστη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να είσαι σίγουρος ότι κάτι άλλο έχει στο μυαλό της....τσέκαρέ το

      Διαγραφή
    2. To θέμα είναι ότι δεν είναι δικιά της εφεύρεση η ορολογία, έτσι το 'μαθε απ' το σπίτι!
      Γαμώτο, τώρα θέλω γλυκό...

      Διαγραφή
    3. Λέγεται έτσι εξαιτίας του σχήματός του. Μοιάζει με σαλάμι. Συγκεκριμένα, με αέρος.

      Διαγραφή
  13. Δε χρειάζεται καν να δω τη συνταγή ξέρω η διαδικασία περίπου!!

    Και γαμώ τα γλυκά!!
    Ουυυφ πάω για τέταρτο παγωτό σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πέμπτο....δώρο τρία κιλά

      Μη νομίζεις πως το παγωτό σε ξεδιψάει.

      Διαγραφή