17/7/13

Το χαμόγελό σου

Συμπαθώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους που χαμογελάνε πολύ και γελάνε δυνατά. Ανήκω σε αυτή τη κατηγορία κι εγώ. Δεν αντέχω την σοβαροφάνεια γύρω μου. Την σοβαρότητα την δέχομαι στο μέτρο που είναι αναγκαία, αλλά την σοβαροφάνεια την αποφεύγω. Οι φίλοι μου είναι χαμογελαστοί άνθρωποι με έντονη την αίσθηση του χιούμορ. Οι κατά καιρούς σύντροφοί μου ήταν κι αυτοί άνθρωποι που με έκαναν και χαμογελούσα. Δε μπορούσα να σταθώ δίπλα σε ανθρώπους κακομούτσουνους, μουτρωμένους και θυμωμένους. Όμως ο τωρινός συντροφός μου, δε με κάνει απλά να χαμογελάω, αλλά λύνομαι στα γέλια. Μερικές φορές θέλω να κατουρηθώ από τα γέλια που μου προκαλεί, αλλά κρατιέμαι.

Το γέλιο είναι πραγματικά πηγή ζωής και ευτυχίας. Οι άνθρωποι που χαμογελάνε δε σημαίνει πως δεν έχουν προβλήματα, ούτε σημαίνει πως έχουν πάντα καλή διάθεση και όρεξη για πλάκες και καλαμπούρια. Καμία σχέση. Το γέλιο είναι στοιχείο του χαρακτήρα μας και της προσωπικότητάς μας. Και όσοι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, τις κακουχίες και τις δυσκολίες με χιούμορ, καταφέρνουν να ξορκίζουν τους δαιμονές τους ευκολότερα. Έπειτα ένα χαμόγελο ακόμη και τον μεγαλύτερο πόνο, μπορεί να τον απαλύνει.

Την περασμένη εβδομάδα που λέτε, αναγκάστηκα να μείνω μερικές μέρες μακριά από τον λεχρίτη μου. Έπρεπε να γίνουν κάποιες δουλειές και αποφασίσαμε να μην σκοτωνόμαστε στις διαδρομές, αλλά να μείνουμε λίγο χωριστά. Ο Λεχρίτης με έβαλε να υποσχεθώ, πως θα μιλάμε στο τηλέφωνο καθημερινά πάνω από δέκα λεπτά τη φορά, πως δε θα φοράω πολύ κοντά σορτσάκια και πολύ στενές μπλούζες και πως θα του δίνω αναφορά για το τι τρώω. Συμφώνησα και χωρίς να θέσω εγώ όρους, έφυγα για το σπίτι μου και τον άφησα στο δικό του.

Στο σπίτι μου όμως αντιμετωπίζω ένα έντονο πρόβλημα. Δεν έχω καθόλου καλό σήμα. Όταν με πάρεις τηλέφωνο, ακούς μια συλλαβή ή ένα φωνήεν από όσα λέω και μετά κενό. Ή ακούς μια πρόταση και βγάζεις το νόημα από τα συμφραζόμενα λόγω των διακοπών. Ο Λεχρίτης στην αρχή, νευρίαζε και φώναζε: Πήγαινε στο παράθυρο, κουνήσου από τη θέση σου, άλλαξε πλευρά στο ακουστικό. Εγώ φυσικά ήξερα πως ό,τι και να κάνω δε θα με άκουγε κανονικά για κανέναν λόγο. Οπότε δήθεν άλλαζα θέση, δήθεν πήγαινα στο παράθυρο, δήθεν άλλαζα πλευρό στο ακουστικό. Επι της ουσίας, απλά ήξερα το πρόβλημα του σήματος και έκανα υπομονή.

Ώσπου ένα βράδυ...................................ΟΧΙ δε θα σας το πω εγώ αυτό που συνέβη. Θα αφήσω εκείνον να το περιγράψει. Για να δούμε τώρα κύριε Λεχρίτη........τί θα μας πεις και πώς.....;;;


29 σχόλια:

  1. πάντα να χαμογελάς και να έχεις δίπλα σου άτομα που σε κάνουν χαρούμενη...!!!!
    καλησπέρες ;) πολύ μου αρέσει το μπλόγκ σας...!!!


    πες καλέ τι έγινε...μην μας σκας αχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω βάλει στοιχημα. Ειπε θα το γράψει με χιουμοριστικό τροπο. Του είπα πως δε γίνεται να γελάσει κανείς αν δεν το δει live. Είπε πως το μπορεί. Οποτε ας περιμενουμε. Μεχρι αυριο θα το εχει γραψει.

      Διαγραφή
  2. Πόσο καιρό έχετε να γράψετε,μητέρα; Μας λείψατε.

    Μοιάζουμε σ' αυτό με το γέλιο. Δεν μπορώ να έχω δίπλα μου ανθρώπους μουντρούχους/σοβαροφανείς,αλλά ούτε,βέβαια,χαζοχαρούμενα 5χρονα!

    Περιμένουμε τη συνέχεια... Φιλάκια ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να μαντέψω ;;;;;;
    είχε ήδη κάνει ρεσάλτο στο σπίτι σου και σου τηλεφωνούσε από μέσα,βλέποντας τις αντιδράσεις σου...
    πάντα χαμόγελα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Κώστα!!! Ρε Κώστα!!!

      Στο μυαλό μου είσαι ένα πράγμα!!!

      Εγώ αυτό θα έκανα πάντως ;)

      Διαγραφή
    2. Οι πιο πολλοί των εφόδων είστε..
      Για να δούμε!

      Διαγραφή
    3. ...γι' αυτό στο ΣΔΟΕ οι πιο πολλοί είναι άντρες...

      Διαγραφή
    4. Καμία σχέση. Συνέβη κάτι πολύ χειρότερο.

      Διαγραφή
  4. Φέρτε ποπ κορν, έχει να γίνει σήριαλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελα ρε κρητηηηηη!!!
    Γιατι δν κανετε αυτο που κανατε κ στην περιγραφη της γνωριμιας σας; Ο καθενας το λεει οπως το ειδε ο ιδιος, ε;
    Αντε...ας περιμενουμε την αναρτηση του χωστηρα τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα καταλάβεις γιατί του πέταξα το γάντι, όταν γράψει.

      Διαγραφή
  6. Εν αναμονή...

    Τώρα για το γέλιο.. γούστα είναι αυτά. Καλό το γέλιο με τους φίλους αλλά αντίθετα από όσα ακούω τελευταία ποτέ δεν ερωτεύτηκα τον αστείο της παρέας. Είμαι του 'οι άνδρες δε μιλούν πολύ', με εξαίρεση μόνο στο....― μα όχι, πολλά είπα.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...τραπέζι του φαγητού? βοηθάει στην χώνεψη!

      Ο αστείος της παρέας πολλές φορές γίνεται ο γελοίος της παρέας, το καλύτερο είναι να είναι όλη η παρέα με χιούμορ :)

      Διαγραφή
    2. Ο Μάνος συνδύαζει το χιούμορ Εκεί που πρέπει με το σοβαρό όταν απαιτείται. Όποιος διανοηθεί να υπονοησει πως ο Μάνος είναι γελοίος θα του πάρω το κεφάλι. Να ξέρετε...

      Διαγραφή
  7. Μάλιστα! Κι είμαι και περίεργη, τώρα θα σκάσω μέχρι να γράψει το έτερο δηλαδή... Βασανάκια με βάζεις;
    Για το χαμογέλιο, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Αν δε έρθετε καμιά φορά στα μέρη μου και ακούσετε μία να κακαρίζει, η αφεντιά μου θα είναι! Όταν γελάω γελάω δυνατά με αποτέλεσμα κάποιες φορές να παρεξηγούμαι από κάποιους μυγιάγγιχτους, αλλά δε βαριέσαι!

    Φιλιά και καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ώσπου ένα βράδυ μπήκε στα κεντρικά της κοσμοτέ, τα έκανε όλα λαμπόγυαλο, τους ανάγκασε να φτιάξουν το σήμα τους παντού και μιλούσατε ελεύθερα...... μαλακίες, στο σπίτι μου ακόμα δεν έχει καλό σήμα....

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ώσπου βάλατε σταθερό και οι δυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πες μου ότι ήρθε για καντάδα ντυμένος κλαρινογαμπρός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άντε ρε Χώστυ, γράψε, μας γάνιασες στην αναμονή, όχι να λέμε και να ξε-λέμε...

    Σχετικά με το άρθρο, μου ήρθε στο μυαλό η σκηνή απ'ο το Ρότζερ Ράμπιτ, τότε που ο χαρακτήρας του Μπομπ Χόσκινς ρωτάει την Τζέσικα Ράμπιτ "Μα τι του βρίσκεις;"
    για να εισπράξει την απάντηση "Με κάνει και γελάω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάνει και γελάω αλλά είναι και θεογκόμενος, αν με ρωτούσες εμένα.
      :)

      Διαγραφή